ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İSTATİSTİKLER
SEKTÖRE BAKIŞ
SOSYAL
İLETİŞİM
ENGLISH

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu “APAS 2016” Fuarı'nda

11.05.2016


Brezilya’nın Sao Paulo kentinde Expo Center Norte’de 2-5 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen APAS 2016 Fuarı’na başta Türkiye olmak üzere Brezilya, İtalya, Arjantin, Şili, İspanya, ABD, Portekiz, İngiltere, Kosta Rika, Norveç, Tayland, Güney Kore, Paraguay, Dominik Cumhuriyeti ve Litvanya’dan 678 firma katılım sağladı.  

Bu yıl 32. kez düzenlenen fuara Selten Uluslararası Fuar ve Aksesuarları Tic. Ltd. Şti. tarafından 25 firmanın katılımıyla Türkiye’nin Milli Katılım Organizasyonu gerçekleştirildi.

206 milyonluk nüfus yoğunluğu, tüketim potansiyeli ve alışkanlıkları ile Brezilya, alternatif dış pazar arayan ihracatçılar için önemli bir pazar niteliğinde.

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu (UTG)’nun bu yıl ilk kez katıldığı fuarda başta un olmak üzere maya, nişasta ve iştigal alanındaki diğer ihraç ürünleri için Türkiye’nin ihracat potansiyelinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu Üyesi İbrahim GÜZEL, Orta Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah KARA, UTG’nin danışmanlık hizmeti aldığı Prof. Dr. Hamit KÖKSEL, Doç. Dr. Mehmet Sertaç ÖZER ve UTG marka danışmanı Güven BORÇA’nın katıldığı fuarın ilk gününde  info standımızı Sao Paulo Baş Konsolosu Sayın Mehmet Özgün ARMAN ve Sao Paulo Ticaret Ataşesi Sayın Caner SANNAV ziyaret etti.

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu Heyeti fuar ile eş zamanlı olarak, FIESP (Federation Of The Industries Of The State Of Sao Paulo), ABIMAPI (Brazilian Manufacturers Association of Biscuits, Pasta and Industrialized Breads & Cakes)  yetkilileri ve sektörün önemli ithalatçıları ile bir araya gelerek sektörde iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi adına görüşmeler gerçekleştirdi.

Ayrıca, UTG’nin FIESP ile yürüttüğü iş birliği çerçevesinde SENAI "Horácio Augusto da Silveira" Okulu ile gerçekleştirilmekte olan faaliyetlere ilişkin olarak görüşmeler ve fırın, fabrika ziyaretleri gerçekleştirildi.

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu tarafından info standı gezen ziyaretçilere Portekizce ve İngilizce dillerinde hazırlanan ve tatlı ve tuzlu unlu mamuller tariflerini içeren yemek kitabı ile sektörü tanıtan katalog dağıtıldı. Aynı zamanda, fuar süresince tanıtım grubunun ismi ve logosu bulunan mutfak önlüğü, çanta ve fırıncı seti dağıtıldı. Kum sanatçısı Veysel Çelikdemir'in un ve kum ile yaptığı gösterilere ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi.

Ayrıca UTG’nin standında Şef Aşçı Emin Aydemir tarafından kurabiye, börek, poğaça vb. unlu mamul ürünleri hazırlanarak ziyaretçilere ikram edildi ve şov yapıldı. 

TÜM HABERLER