ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İSTATİSTİKLER
SEKTÖRE BAKIŞ
SOSYAL
İLETİŞİM
ENGLISH

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu “Anuga 2015” Fuarı'nda

23.10.2015


Almanya’nın Köln kentinde Koelnmesse fuar alanında 10-14 Ekim 2015 tarihlerinde 33.sü gerçekleştirilen ANUGA 2015 Fuarı’na 108 ülkeden 7.000’i aşkın firma katılım sağladı.

İstanbul Ticaret Odası tarafından gıda sektörünün çeşitli alanlarında faaliyet gösteren toplam 230 firmanın katılımıyla Türkiye’nin milli katılım organizasyonu gerçekleştirildi. Ayrıca, fuara Türkiye’den 50 firma da bireysel katılım gösterdi. Böylece Almanya, İtalya, İspanya ve Çin’den sonra Türkiye fuara en fazla katılım gösteren 5. ülke oldu.

Dünyanın en önemli gıda fuarı olan ANUGA’yı 192 ülkeden ve %68’i Almanya dışından olmak üzere toplam 160.000 ziyaretçi ziyaret etti. Türkiye’den 2’si bireysel katılım ile olmak üzere toplam 14 buğday unu ihracatçısı firma ANUGA Fuarı’nda yerini aldı.

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu, ilk kez katıldığı fuarda iştigal alanında yer alan başta un olmak üzere maya, nişasta ve diğer ihraç ürünlerinin ve Türkiye’nin potansiyelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu Başkanı Turgay ÜNLÜ, UTG Başkan Yardımcısı Nurettin DEMİRPOLAT, UTG Yönetim Kurulu Üyeleri Adnan HEKİMOĞLU ve İbrahim GÜZEL’in katıldığı fuarda info standımızı T.C. Köln Başkonsolosu Sayın Hüseyin Emre ENGİN ziyaret etti.

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu tarafından info standı gezen ziyaretçilere İngilizce hazırlanan ve tatlı ve tuzlu unlu mamuller tariflerini içeren yemek kitabı ile sektörü tanıtan katalog dağıtıldı. Aynı zamanda, fuar süresince UTG standında hazırlanan çeşitli unlu mamuller fuar ziyaretçilerine ikram edildi. Ayrıca, Tanıtım Grubu’nun ismi ve logosu bulunan mutfak önlüğü, çanta ve fırıncı seti dağıtıldı. Kum sanatçısı Veysel Çelikdemir'in un ve kum ile yaptığı gösterilere ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi.

TÜM HABERLER