ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İSTATİSTİKLER
SEKTÖRE BAKIŞ
SOSYAL
İLETİŞİM
ENGLISH

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu Antalya’da gerçekleştirdiği çalıştayda hedef pazarlarını belirledi

23.12.2016


Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu’nun(UTG) daveti ile UTG kapsamı ürünler ihracatı yapan firmalar, Ekonomi Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı-Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Türk Eximbank temsilcilerinden oluşan 160 kişinin katılımıyla “Un ve Unlu Mamuller Grubu Çalıştayı” 16-18 Aralık 2016 tarihlerinde Antalya/Su Sesi Resort Otel Belek’te gerçekleştirildi.

UTG'nin 2016 yılında gerçekleştirdiği faaliyetlerin sektör temsilcilerine aktarılması, Tanıtım Grubu kapsamındaki ürünlerin Türkiye markasıyla dünya pazarlarında hak ettiği yeri alabilmesi ve ürünlerin  uluslararası düzeyde markalaşmasına yönelik önümüzdeki dönem proje ve faaliyetleri hakkında bilgi vermek ve görüş alışverişinde bulunulması ve hedef ülkelerin belirlebilmesi amacıyla düzenlenen çalıştayın başlangıcında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı-Gıda ve Kontrol Genel Müdürü V. Sayın Muharrem SELÇUK tarafından yapılan konuşmanın ardından, UTG Başkanı Sayın Turgay ÜNLÜ bir açılış konuşması yaparak UTG’nin 2016 yılı tüm faaliyetlerine ilişkin bir değerlendirme sunumu gerçekleştirdi. Sunum sırasında UTG’nin gelecek dönem yürüteceği en önemli çalışmalardan biri olan ve katma değeri yüksek/Türkiye markası algısına sahip ürün ihracatını artırması planlanan “Kalite Sertifikasyon Sistemi” hakkında da katılımcılara bilgi verildi.

Prof. Dr. Sayın Erol H. ÇAKMAK dünya ve Türkiye’de tarım ve gıda piyasalarındaki gelişmeler ve UTG ürünlerine ilişkin bir sunum yaptı. Ardından, UTG marka danışmanı Sayın Güven BORÇA, UTG danışmanları Prof. Dr. Sayın Hamit KÖKSEL, Doç. Dr. Sayın Mehmet Sertaç ÖZER ve Sayın Hakan ESEN tarafından sektörde kalite standartlarının sağlanabilmesi ve hedef ve mevcut pazarlarda Türk ununa ve unlu mamullerine yakışır seviyede ürün ve markalar ihraç edilmesini teşvik etmek amacıyla UTG tarafından hayata geçirilmesi planlanan “Akademiun Projesi” hakkında bilgilendirme sunumu yapılarak sektör temsilcileri ile görüş alışverişinde bulundu.

Ekonomist Dr. Sayın Can Fuat GÜRLESEL dünya ve Türkiye ekonomisi ile un ve unlu mamuller pazarları için beklentiler konulu bir sunum gerçekleştirerek katılımcıların ekonomik beklentilere ilişkin sorularını yanıtladı.

Daha sonra Sayın Güven BORÇA tarafından UTG tarafından belirlenen hedef pazarlara ilişkin bir sunum yapılarak tartışma ve oylama yöntemi ile sektör temsilcilerinin hedef ülkelerin belirlenmesi ve bu ülkelerde gerçekleştirilmesinde yarar görülen faaliyetler konusunda fikirleri alındı.

Çalıştay süresinde sosyal medya hesaplarından anlık paylaşımlar gerçekleştirildi. Söz konusu paylaşımlar tanıtım grubunun aşağıdaki sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

https://www.facebook.com/turkishflour

https://twitter.com/Turkish_Flour

https://plus.google.com/+TfyiGovTr/posts

https://www.instagram.com/turkishflour/

TÜM HABERLER